Meteen naar de inhoud

Viva España

Adviesroutes voor een zorgeloze e-roadtrip in Europa!

Dag 1

Vertrek vanuit Utrecht naar Parijs. Hier in de buurt kun je een eerste overnachting plannen. Je rijdt dit in 5 uur en 20 minuten, en je zal tussendoor 1 of 2 keer moeten opladen. Er zijn langs deze route oplaadpunten zat. Gebruik de chargemap app om een goed oplaadpunt te vinden.

Dag 3

Nog 2 uur en 40 minuten rijden en je bent aangekomen op je eerste bestemming in Spanje.  En niet zomaar een bestemming.. Het Rio de Jareiro van Spanje: San Sebastian. Zowel de stad als de kust is hier prachtig. Ben je gek op eten? Dan zit je hier ook goed. San Sebastian wordt ook wel het gastronomische hart van Spanje genoemd. 

Dag 4

Blijf nog een dagje in San Sebastian. Bezoek ook zeker een van de vele pintxo barretjes. Dit zijn bijzonder belegde kleine broodjes op een prikker.

Dag 5

Vandaag kun je verder rijden naar Llanes. Llanes wordt geprezen als een van de mooiste kuststadjes van Spanje. Spectaculaire rotsformaties, idyllische baaien en mooie stranden zorgen ervoor dat je je hier niet hoeft te vervelen.

Dag 8

Vandaag ga je Madrid verkennen. Struin door de stad, geniet van de mooie gebouwen en neem de tijd om al het lekkere eten en drinken te ontdekken dat Madrid te bieden heeft.

Dag 9

Nog maar een dagje Madrid doen?

Dag 10

Vandaag ga je weer een stuk in de auto. In een kleine 5 uur rij je naar Sevilla. Sevilla heeft het grootste historische centrum van Spanje en is absoluut prachtig. Ook voor deze rit geldt, plan je reis goed door de route uit te stippelen via de ANWB routeplanner of met de plugsurfing app.

Dag 11

Verken vandaag Sevilla, wandelend of vanaf een bootje. Er zijn hier veel musea, fraaie monumenten en statige pleinen.

Dag 12

Vanaf Sevilla rij je in 2 uur en 20 minuten naar Málaga. De eerste kustplaats in het zuiden van Spanje. Voor veel kuststeden in Spanje geldt dat je er heerlijk door de stad kunt wandelen, maar dat het zich ook goed leent voor een dagje zonnebaden op het strand. Kies zelf waar je zin in hebt!

Dag 13

Ook vandaag kan je nog spenderen in Málaga. Neem een duik in de zee en vergeet niet te genieten van al die heerlijke tapas.

Dag 14

Je gaat richting Alicante. Ook dit deel van Spanje is helaas nog niet zo ruim bezaaid met oplaadpunten. Je eerste stop is in Granada, en vervolgens moet je opladen in Lorca. Vanaf Lorca zit je bijna in Murcia, maar waarschijnlijk haal je van Granada naar Murcia net niet in een keer. Neem geen risico’s en laad de camper vol als daar mogelijkheid toe is en plan je reis goed met de chargemap app. Overigens is Granada ook een leuke plek. Als je meer tijd hebt kun je hier ook even blijven hangen. Vanaf Lorca of Murcia rij je makkelijk op een accu naar Alicante. 

Dag 17

Gisteren heb je al tijd gehad in València, maar we denken dat je je er vandaag ook nog zeker wel kan vermaken. Geniet van alles dat deze prachtige stad te bieden heeft. València heeft bijzondere architectuur, maar ook veel kunst en historie. Geen zin in de stad? Rij in een klein uurtje naar natuurpark Albufera. Natuurlijk niet te verwarren met het partyoord in Portugal.

Dag 18

In 3,5 uur rij je van València naar Barcelona. Je zal 1 keer moeten opladen onderweg, bekijk de chargemap app om een handig oplaadpunt te vinden. Als je bijtijds bent vertrokken kun je nog genieten van de stad of kom lekker bij van al het reizen op de camping.

Dag 19

Blijf zeker nog even in Barcelona. Het heeft prachtige stranden, maar La Sagrada de Família, Parc Güell en de Las Rablas verdienen ook aandacht. Las Rablas is de grootste straat door het centrum. Als je iets wil eten, doe dat dan niet langs deze weg, het is er duur en de kwaliteit is minder. La Boqueria is een grote binnenmarkt die zeker de moeite waard is om langs te gaan. Koop een zakje manchego of jamón iberico en eet dit op in stadspark Ciutadella.

Dag 20

Nog tijd? Blijf dan nog een dagje in Barcelona. Zo niet? Dan ga je met onze route weer richting Nederland. Als je echt snel thuis wil zijn kun je vandaag naar Clemont-Ferrand rijden. Dit is ongeveer 6 uur rijden, maar hou rekening met oplaadsessies tussendoor.

Dag 21

Rij verder van Clemont-Ferrand naar Parijs. Dit is ruim 4 uur rijden dus je hebt aan 1 of 2 oplaadsessies tussendoor genoeg. 

Dag 22

Vandaag rij je in nog ruim 4 uur van Parijs weer terug naar Utrecht. Helaas… je vakantie zit er nu echt op!

Ga jij ook duurzaam op reis?
Let’s LEAVV!