Ga naar de inhoud

Tarieven & veelgestelde vragen

Prijzen elektrische camperverhuur

Hier vind je alle informatie over de huurtarieven van een elektrische LEAVV camper. De getoonde prijzen kunnen afwijken van de daadwerkelijke huursom door tussentijdse wijzigingen en zijn afhankelijk van de periode waarin je reist en/of (tijdelijke) kortingsacties.

Snelladen is mogelijk

Binnen 30 minuten kun je al over een accupercentage van 80% beschikken.

In heel Europa verzekerd

Je mag heel Europa in met de LEAVV e-camper. 24/7 pechhulp en assistentie.

Uitgebreid uitgerust

De LEAVV campers hebben standaard de basis benodigdheden inbegrepen.

Additionele extra’s

Je kunt optioneel kiezen om extra diensten en services af te nemen.

Voorbeeld berekeningen laagseizoen

4 dagen

€ 516 huursom
€ 95 servicefee
€ 611 totaal

8 dagen

€ 1.032 huursom
€ 95 servicefee
€ 60 fietsendrager (optioneel)
€ 25 campingtafel (optioneel)
€ 25 campingstoelen (optioneel)
€ 1.237 totaal

15 dagen

€ 1.935 huursom
€ 95 servicefee
€ 95 fietsendrager (optioneel)
€ 25 campingtafel (optioneel)
€ 25 campingstoelen (optioneel)
€ 39 chemisch toilet (optioneel)
€ 9,50 laadpassen (optioneel)
€ 2.223,50 totaal

Ook in het laagseizoen is het heerlijk vertoeven in de LEAVV e-camper. We geven standaard een elektrisch kacheltje mee die de cabine in een mum van tijd opwarmt tot een aangename temperatuur.


Voorbeeld berekeningen middenseizoen

4 dagen

€ 596 huursom
€ 95 servicefee
€ 691 totaal

8 dagen

€ 1.192 huursom
€ 95 servicefee
€ 60 fietsendrager (optioneel)
€ 25 campingtafel (optioneel)
€ 25 campingstoelen (optioneel)
€ 1.397 totaal

15 dagen

€ 2.235 huursom
€ 95 servicefee
€ 95 fietsendrager (optioneel)
€ 25 campingtafel (optioneel)
€ 25 campingstoelen (optioneel)
€ 39 chemisch toilet (optioneel)
€ 9,50 laadpassen (optioneel)
€ 2.523,50 totaal

In deze periode is het vaak al heerlijk lenteweer of geniet je van de nazomer. Ook is het in toeristische gebieden meestal nog niet te druk en kun je overal gemakkelijk komen; een ideale periode om lekker op ontdekkingstocht te gaan.


Voorbeeld berekeningen hoogseizoen

8 dagen

€ 1.192 huursom
€ 95 servicefee
€ 1.447 totaal

15 dagen

€ 2.535 huursom
€ 95 servicefee
€ 95 fietsendrager (optioneel)
€ 25 campingtafel (optioneel)
€ 25 campingstoelen (optioneel)
€ 39 chemisch toilet (optioneel)
€ 9,50 laadpassen (optioneel)
€ 2.728,50 totaal

22 dagen

€ 3.718 huursom
€ 95 servicefee
€ 95 fietsendrager (optioneel)
€ 25 campingtafel (optioneel)
€ 25 campingstoelen (optioneel)
€ 39 chemisch toilet (optioneel)
€ 9,50 laadpassen (optioneel)
€ 185,90 korting
€ 3.820,60 totaal

Even ontstressen! Het hoogseizoen is een periode waarbij we bij uitstek er even uit moeten om weer op te laden. In dit geval letterlijk en figuurlijk, want je gaat op pad met een elektrische camperbus. Wat zijn jouw plannen voor een duurzame roadtrip in Europa?


Minimale huurperiode

De minimale huurperiode is 4 dagen. In het hoogseizoen is de minimale huurperiode een week.

Standaard inboedel

Onze e-campers zijn standaard uitgebreid uitgerust met o.a. de benodigde laadkabels, keukengerei, veiligheidsset en schoonmaakspullen. Voor een compleet overzicht klik hier. Extra opties zijn vrij te kiezen gedurende het boekingsproces, zoals bijvoorbeeld een fietsendrager, campingstoelen voor buiten of een chemisch toilet.

Service fee

Er wordt eenmalig € 95 service fee in rekening gebracht per totale boeking. Waarom? Er is veel voor nodig om een e-camper helemaal klaar te stomen voor een huurperiode. Niet alleen ons team staat natuurlijk 24/7 klaar voor je, maar ook moet de e-camper bijvoorbeeld op de juiste verhuurlocatie staan. Een deel van de door ons geleverde diensten is inbegrepen in deze eenmalige fee.

Borgsom

Een paar dagen voordat de huurperiode van start gaat ontvang je per e-mail een verzoek om een borgsom van € 800 over te maken. Dit kan makkelijk en veilig via de meegeleverde link in de e-mail.

Eindschoonmaak

Bij het inleveren van de elektrische camper verwachten wij deze weer terug zoals we hem hebben meegegeven. Je hoeft alleen de binnenkant schoon te maken, dat scheelt ; ) de buitenkant hoeft niet én deze mag ook niet door een wasstraat i.v.m. de luifel en het zonnepaneel op het dak. De handdoeken of het hoeslaken in het hefdak etc. hoef je niet te wassen hoor. Dat doen wij weer voor je!

Je kunt gedurende het boekingsproces ook kiezen om de schoonmaak van de binnenkant af te kopen voor € 60. Heb je dit gedaan? Dan hoef je de camper dus niet helemaal schoon in te leveren. We hopen wel dat je hier enigszins rekening mee houdt; Zand, een beetje modder, de kabels niet opgerold etc. vinden we dan helemaal oké. Er zijn wat ons betreft wel grenzen, dus het is geen vrijbrief; laat geen etensresten achter, leeg in ieder geval de Porta Potti mocht je die er bij hebben gehuurd en vergeet jouw eigen spullen niet ; ) Bij ontoelaatbaar gedrag zijn we genoodzaakt alsnog een extra fee te rekenen.

Huisdieren

Natuurlijk mag jouw trouwe viervoeter mee op reis! Je kunt hiervoor kiezen gedurende het boekingsproces en we vragen hier eenmalig € 85 voor. We vragen hier een vergoeding voor, omdat hoe klein of kortharig jouw maatje ook is, er zullen altijd kleine haartjes / schilfers en/of bacteriën achterblijven in de camper. Aangezien sommige mensen hier allergisch voor zijn vinden wij het wel zo netjes om naast onze eigen uitgebreide schoonmaak een diepere reiniging te laten uitvoeren na het inleveren van een e-camper waar een huisdier mee in is geweest. Zo zorgen we ervoor dat alle reizigers een prettige ervaring hebben!

Minimum leeftijd

De minimale leeftijd is 18 jaar en je dient een geldig rijbewijs B te hebben. Indien je als bestuurder onder de 24 jaar bent geldt er een extra eigen risico van € 250 en mag je het eigen risico ook niet afkopen.

Ophalen en inleveren

Ophalen en inleveren kan op de gekozen verhuurlocatie die je zelf kiest gedurende het boekingsproces. Je kiest gedurende het boekingsproces binnen de ophaal- en inlevertijden die de verhuurlocatie hanteert. Wil je buiten deze openingstijden de e-camper ophalen en/of inleveren, dan kun je dit vooraf met ons bespreken. Wij hanteren de gekozen tijden voor iedere huurperiode en staan dan voor je klaar. We zijn niet altijd aanwezig op afwijkende tijden, dus dit is (zonder overleg) op eigen risico.

Extra opties

De e-camper is standaard uitgebreid uitgerust, maar je moet in ieder geval eraan denken om eigen beddengoed mee te nemen. Daarnaast bieden we de volgende optionele extra’s en diensten aan:

Gebruik LEAVV laadpassen
€ 9,50 per boeking & € 0,21 per gereden kilometer

Campingtafel
€ 25 per boeking

Campingstoel
€ 12,50 per stoel

Fietsendrager
€ 7,50 per dag (max. € 95 per boeking)

Chemisch toilet
€ 39 per boeking

Huisdier mee
€ 85 per boeking

Hangmat
€ 15 per boeking

Tentje voor 2 personen
€ 25 per boeking

Elektrische barbecue
€ 35 per boeking

Spelletjespakket
€ 25 per boeking

Off-Grid pakket (extra gasfles, hangmat, zaklamp, vuurstarter, spelletjespakket)
€ 95 per boeking

✓ Afkoop eindschoonmaak
€ 60 per boeking

✓ Eigen risico deels afkopen tot € 750 i.p.v. € 1.500
€ 15 per dag

Laadkosten

Heb je gekozen om onze laadpassen te gebruiken voor € 9,50 per boeking om de elektrische camper op te laden? Dan krijg je 3 verschillende passen mee, zodat je een zo’n groot mogelijke dekking in Europa hebt. We gebruiken ChargeMap, PlugSurfing en Shell Recharge. Bij het ophalen en inleveren van de e-camper noteren we de beginstand en eindstand van de kilometerteller. We berekenen € 0,21 per gereden kilometer om de laadkosten voor ons te dekken (de daadwerkelijke laadkosten worden van onze eigen rekening afgeschreven, maar dit kan tot 4 maanden na de huurperiode gebeuren).

Uiteraard mag je eigen laadpassen gebruiken. De laadkosten gaan dan direct van jouw eigen bankrekening en zo heb je zelf de laadkosten in de hand.

Verzekering

Verzekering geldig in Europese landen die op de groene kaart staan.

VerzekeringBasisPlus
TariefGratis / inbegrepen€ 15 per dag
Eigen risico per schadegeval€ 1.500€ 750
Vrije kilometers2.500 km2.500 km
Aantal inzittenden44
24/7 pechhulp Europa
Repatriëring
Vervangend vervoer
Reparaties exterieur (excl. krassen en schrammen)
Reparaties interieurX

Veelgestelde vragen

Hieronder kun je een overzicht bekijken van de veelgestelde vragen. Heb je een vraag waarop je geen antwoord kunt vinden? Stuur ons een e-mail naar info@leavv.com of bel 0031 85 060 37 86

Hoeveel personen kunnen in de e-camper?

Er mogen maximaal 4 personen in de camper. Er zijn vier zit- en slaapplaatsen.

Mag er een huisdier mee?

Natuurlijk mag jouw trouwe viervoeter mee op reis! Je kunt hiervoor kiezen gedurende het boekingsproces en we vragen hier eenmalig € 85 voor.

We vragen hier een vergoeding voor, omdat hoe klein of kortharig jouw maatje ook is, er zullen altijd kleine haartjes / schilfers en/of bacteriën achterblijven in de camper. Aangezien sommige mensen hier allergisch voor zijn vinden wij het wel zo netjes om naast onze eigen uitgebreide schoonmaak een diepere reiniging te laten uitvoeren na het inleveren van een e-camper waar een huisdier mee in is geweest. Zo zorgen we ervoor dat alle reizigers een prettige ervaring hebben!

Waarom berekenen jullie € 0,21 per km voor de laadkosten indien ik laadpassen van jullie erbij huur?

Bij het ophalen en inleveren van de e-camper noteren we de beginstand en eindstand van de kilometerteller. We berekenen € 0,21 per gereden kilometer om de laadkosten voor ons te dekken (de daadwerkelijke laadkosten worden van onze eigen rekening afgeschreven, maar dit kan tot 4 maanden na de huurperiode gebeuren). Dit laatste is dan ook de reden dat wij bij het inleveren € 0,21 per gereden kilometer rekenen, indien je onze laadpassen gebruikt. Het is voor ons administratief niet haalbaar om van alle e-campers ca. 4 maanden na de huurperiode nog te berekenen welke huurder welke laadkosten heeft gemaakt. Daarnaast is het voor jou ook prettiger dat de gemaakte kosten daags na de huurperiode duidelijk zijn.

€ 0,21 per kilometer is een gangbaar tarief en opgebouwd uit een gemiddelde van gebruik van snelladers en ‘normale’ publieke laadpalen.

Uiteraard mag je ook eigen laadpassen gebruiken. De laadkosten gaan dan direct van jouw eigen bankrekening en zo heb je zelf de laadkosten in de hand.

Mag ik ook mijn eigen laadpassen aanschaffen / gebruiken?

Ja uiteraard. Je kunt de keuze maken in het boekingsproces.

Waar mag ik met de e-camper komen?

Je mag in alle landen in Europa (die op de ‘groene kaart’ staan) met de camper reizen. De verzekering en 24/7 pechhulp is gedekt.

Je mag echter niet naar een wintersportgebied of een festival bezoeken met de e-camper. Dit mag uitsluitend met expliciete toestemming van LEAVV, want de camper is dan niet via ons verzekerd.

Hoeveel slaapplekken zijn er in de elektrische camper?

Er zijn in totaal vier slaapplekken in de camper. Beneden is de bank uit te schuiven tot bed (135 cm breed en 200 cm lang) en in het hefdak kan het plafond naar beneden zakken. Hier ligt een topper met hoeslaken (110 cm breed en 200 cm lang).

Wat is het bereik van de e-camper?

Het officiële bereik (WLTP) is 330 km op een volgeladen accu. De daadwerkelijke afstand die je kunt rijden per volgeladen accu hangt echter af van verschillende factoren. Met name de buitentemperatuur, windomstandigheden en snelheid die je rijdt hebben grote invloed op de afstand die je per keer kunt rijden.

Bij een warmere buitentemperatuur kun je bijvoorbeeld langer rijden, dan wanneer het koud is. Wind mee of tegen heeft natuurlijk invloed en de snelheid die je rijdt is ook een grote factor. Rijd je bijvoorbeeld rustig via binnenwegen met een snelheid van 50km/u, dan kun je tot zo’n 300 km halen, maar rijd je continue op de snelweg, dan zal dit eerder richting de 200 km gaan. Je rijdt natuurlijk de batterij ook niet helemaal leeg, voordat je gaat opladen.

Gemiddeld gezien kun je rekening houden met zo’n 250 km bij een warme buitentemperatuur en rustige weersomstandigheden. Bij koude buitentemperaturen en tegenwind ca. 180 tot 200 km. Wist je dat onze e-campers al door heel Europa zijn geweest? Bij het overbruggen van lange afstanden is het raadzaam om van te voren je route te plannen inclusief laadpalen.

Kan de e-camper snelladen?

Ja dit kan. De e-camper kan tot 100Kw snelladen. Dit betekent dat de accu in ca. 30 minuten weer 80% vol is. Bij snelladers is het vaak verstandig om tot 80% te laden, omdat tot dit percentage de batterij snel wordt geladen. Tussen de 80 en 100% gaat dit veel langzamer.

Je hoeft trouwens niet bij een laadpaal te staan tot 100Kw. Je kunt ook een laadpaal met een hoger Kw kiezen. De e-camper reguleert zelf dat deze dan met 100Kw wordt geladen.

Wat is standaard inbegrepen?

De e-camper is standaard uitgebreid uitgerust. Hieronder vind je beknopte versie. Na reservering kun je een complete inventarislijst inzien:

✓ Keukenservies (borden, glazen, mokken, pannenset, bestek, messenset en keukengerei)
✓ Aansteker, schaar, flesopener, kaasschaaf
✓ Hand- en theedoek
✓ Afwasteil en afwasborstel
✓ Veger & blik
✓ Topper met hoeslaken in het slaaphefdak
✓ Isolatiedoek om de voorcabine te verduisteren
✓ Gordijnen achtercabine
✓ Elektrisch kacheltje
✓ Spons en microvezeldoekje
✓ Bio ecologisch afwasmiddel en allesreiniger
✓ Waterkoker
✓ Brandblusdeken en brandblusser
✓ EHBO- en veiligheidskit
✓ Raamwisser
✓ IJskrabber
✓ Blauwe parkeerkaart
✓ Europees schadeformulier

✓ Type 2 laadkabel voor publieke laadpalen
✓ CEE kabel (t.b.v. stroom interieur / gebruik stopcontacten in de camper)
✓ Verloopstekker CEE kabel naar normaal stopcontact aansluiting
✓ Instelbare laadkabel (6 tot 16 ampère in te stellen en te gebruiken in normaal stopcontact of op stroomkast kampeerplaats met meegeleverde verloopstekker naar CEE aansluiting)
✓ Verlengkabel CEE aansluiting

✓ Keuken met 2-pitsfornuis en wasbak met kraantje
✓ Koelkast
✓ Draaibare passagiersstoel
✓ Slaapbank voor 2 personen (135 cm breed en 200 cm lang)
✓ Hefdak voor comfortabele staruimte inclusief bed (110 cm breed en 200 cm lang)
✓ (Zonne)luifel
✓ Zonnepaneel (voor voeding elektriciteit interieur m.u.v. aanwezige stopcontacten)
✓ Watertank
✓ Dimbare binnenverlichting
✓ USB aansluitingen
✓ 12V aansluiting
✓ Trekhaak

✓ Achteruitrijcamera
✓ Navigatiesysteem
✓ Cruise control
✓ Infotainment systeem
✓ Airconditioning / climate control (tijdens het rijden)

Welke aanvullende opties bieden jullie aan?

Gebruik LEAVV laadpassen
€ 9,50 per boeking & € 0,21 per gereden kilometer

Campingtafel
€ 25 per boeking

Campingstoel
€ 12,50 per stoel

Fietsendrager
€ 7,50 per dag (max. € 95 per boeking)

Chemisch toilet
€ 39 per boeking

Huisdier mee
€ 85 per boeking

Hangmat
€ 15 per boeking

Tentje voor 2 personen
€ 25 per boeking

Elektrische barbecue
€ 35 per boeking

Spelletjespakket
€ 25 per boeking

Off-Grid pakket (extra gasfles, hangmat, zaklamp, vuurstarter, spelletjespakket)
€ 95 per boeking

Afkoop eindschoonmaak
€ 60 per boeking

Eigen risico deels afkopen tot € 750 i.p.v. € 1.500
€ 15 per dag

Wat zijn de afmetingen van de e-camper?

5,35 meter lang (ca. 5,45 meter inclusief trekhaak)

1,95 meter breed

2,00 meter hoog (met gesloten hefdak)

Hoeveel vrije kilometers mag ik rijden?

Ongeacht hoe lang je een elektrische camper van ons huurt; het aantal vrije kilometers dat je mag rijden is altijd 2.500 km. Ga je hier overheen, dan belasten wij € 0,20 per kilometer dat je hier boven zit. Dit heeft te maken met de afschrijving van de camper en bandenslijtage (de vrije kilometers staan los van wel of geen gebruik van onze laadpassen).

Jij gaat toch ook duurzaam op reis?
Let’s LEAVV

info@leavv.com | 0031 85 060 37 86