Ga naar de inhoud

Middellandse zee

Adviesroutes voor een zorgeloze e-roadtrip in Europa!

Dag 1

De eerste nacht kun je spenderen op de stadscamping van Parijs, ‘Camping de Paris’. Tussen Nederland en Parijs hoef je maar 1 of 2 keer bij te laden. Wanneer je vroeg van huis bent vertrokken, dan heb je nog een leuke middag en avond om in Parijs rond te lopen. Een voordeel van elektrisch rijden: je mag de binnenstad in, maar of je dat moet willen in Parijs is een andere vraag ; )

Dag 3

Je bent gisteravond aangekomen in Argeles Sûr Mer, dus na zo’n dag in de auto heb je wel een relaxdagje aan het strand verdiend. Daar leent Argeles Sûr Mer zich heel goed voor. Loop aan het eind van de middag door het dorpje heen en eet een hapje in het centrum of aan de boulevard. 

Dag 4

’s Ochtends rij je in een klein uurtje naar Narbonnaise en Méditerranée Natural Regional Park. Hier kun je prachtig wandelen en genieten van mooie natuur. Niet zo gek op de natuur? Een dagje langer aan het strand is natuurlijk ook geen straf.

Dag 5

In de ochtend rij je in 2 uurtjes naar Saintes-Maries-de-la-Mer. Ook nu hoef je tussendoor niet op te laden wanneer de elektrische camper bij vertrek vol was. Dit stadje staat vol met mooie kerkjes en heeft een prachtige kustlijn.

Dag 8

Blijf nog lekker een dagje in Marseille, wandel door de stad of relax aan het strand terwijl je jezelf trakteert op lekker eten en drinken.

Dag 9

Ga een dag naar Parc National des Calanques. Het is een mooi Nationaal Park langs de kust. Het is hier prachtig om te wandelen en je kunt tussendoor een duik nemen. Het laatste stuk is vrij steil dus doe goede schoenen aan en neem voldoende eten en drinken mee. 

Dag 10

Vanaf het Nationaal Park rij je in ongeveer 2 uur naar Saint Tropez. Je kijkt je ogen uit. Bewonder de grote jachten en geniet van de luxe die Saint Tropez te bieden heeft. 

Dag 11

In 1 uur en 20 minuten rij je richting Cannes. Hier kun je heerlijk langs de boulevard wandelen. Wanneer je van lekker eten en markten houdt, dan is de Marché Forville iets voor jou.

Dag 12

Vlak naast Cannes ligt Antibes. Ook hier is weer veel te zien, maar je kunt er ook voor kiezen om lekker aan het strand liggen.

Dag 13

Je kunt vandaag in een half uur naar Nice rijden, want ook dit is een leuke stad! Wanneer je iets sneller door wil, dan kun je door rijden naar Monaco. In Monaco kun je naar de Port Hercule, de bekende haven en een niet te missen spot. Misschien kom je Max Verstappen tegen. Zou hij in zijn voor een rondje met de elektrische camper? Wel even vertellen dat hij niet zo hard mag rijden en driften lijkt ons geen goed plan… we zien de foto’s wel verschijnen!

Een bezoek aan het beroemde Monte Carlo Casino mag eigenlijk niet ontbreken. In de omgeving zijn Le Jardin exotique en de stalagmietengrot leuk om te bezoeken.

Dag 14

In ruim 2 uur ben je over de Italiaanse grens in Genua. Tussen Monaco en Genua liggen veel kleine Italiaanse dorpjes.

In Genua kun je het historische centrum bekijken en genieten van de pesto Genovese.

Ga jij ook duurzaam op reis?
Let’s LEAVV!