Meteen naar de inhoud

Middellandse zee

Adviesroutes voor een zorgeloze e-roadtrip in Europa!

Dag 1

De eerste nacht spendeer je op de stadscamping van Parijs, deze heet ‘Camping de Paris’. Tussen Utrecht en Parijs hoef je maar 1 of 2 keer bij te laden. Wanneer je vroeg van huis vertrokken bent heb je nog een leuke middag en avond om in Parijs rond te lopen. Een voordeel van elektrisch rijden: je mag de binnenstad in, of je dat moet willen is een andere vraag;).

Dag 3

Je bent gisteravond aangekomen in Argeles Sûr Mer, na zo’n dag in de auto heb je wel een relax dagje aan het strand verdiend. Daar leent Argeles Sûr Mer zich heel goed voor. Loop aan het eind van de middag door het dorpje heen en eet een hapje in het centrum of aan de boulevard. 

Dag 4

’s Ochtends rij je in een klein uurtje naar Narbonnaise en Méditerranée Natural Regional Park. Hier kun je prachtig wandelen en genieten van mooie natuur. Niet zo gek op de natuur? Een dagje langer aan het strand is natuurlijk ook geen straf.

Dag 5

In de ochtend rij je in 2 uurtjes naar Saintes-Maries-de-la-Mer. Ook nu hoef je tussendoor niet op te laden wanneer de camper bij vertrek vol was. Dit stadje staat vol met mooie kerkjes, en heeft een prachtige kustlijn om daar lekker aan het strand te liggen.

Dag 8

Blijf nog een lekker dagje in Marseille, wandel door de stad of relax aan het strand terwijl je jezelf trakteert op lekker eten en drinken.

Dag 9

Ga een dagje naar Parc National des Calanques. Een mooi National Park langs de kust. Het is hier prachtig om te wandelen en je kunt tussendoor een duik nemen. Het laatste stuk is vrij steil dus doe goede schoenen aan en neem voldoende eten en drinken mee. 

Dag 10

Vanaf het national park rij je in ongeveer 2 uurtjes naar Saint Tropez. Eigenlijk heeft het niet eens veel bezienswaardigheden maar toch is het er heel druk met dagjes mensen. Je kijkt je ogen uit naar de grote jachten en de luxe die Saint Tropez te bieden heeft. 

Dag 11

In 1 uur en 20 minuten rij je richting Cannes, je kunt hier heerlijk langs de boulevard wandelen. Wanneer je van lekker eten en markten leuk houdt is de Marché Forville iets voor jou.

Dag 12

Vlak naast Cannes ligt Antibes. Dit is een kleinere stad, maar wel heel mooi. Ook hier is weer veel te zien, maar ook kun je er weer lekker aan het strand liggen.

Dag 13

Je kunt vandaag in een half uurtje naar Nice rijden, want ook dit is een leuke stad! Wanneer je iets sneller door wil en genoeg hebt van de Franse steden kan je ook in een keer door naar Monaco. In Monaco kun je naar de Port Hercule. De bekendste haven en een niet te missen spot. 

Ook kan eigenlijk een bezoekje aan het beroemde Monte Carlo Casino niet missen. Le Jardin exotique en de stalagmieten grot zijn beiden erg leuk om naar toe te gaan. 

Dag 14

In ruim 2 uur kun je over de Italiaanse grens richting Genua. Tussen Monaco en Genua liggen nog veel leuke kleine Italiaanse dorpjes, maar het ligt aan je tijd en voorkeur of je tussendoor wilt stoppen.

In Genua kun je het mooie historische centrum bekijken, en genieten van de pesto Genovese en al het andere lekkers dat Italië te bieden heeft.

Ga jij ook duurzaam op reis?
Let’s LEAVV!