Meteen naar de inhoud

Le Dolce Vita

Adviesroutes voor een zorgeloze e-roadtrip in Europa!

Dag 1

Vanuit Utrecht vertrek je richting het zuiden. We starten de roadtrip in Milaan, maar om hier te komen raden we je een overnachting aan in Duitsland. Karlsruhe is ongeveer halverwege, en zo’n 520 km vanaf Utrecht. Dit betekent dat je 1 of 2 keer tussen door op moet laden om er komen. Leg ook ’s avonds de camper aan de oplader op de camping. Met de mobiele oplader kun je gewoon de stroom gebruiken die bij je kampeerplaats aangeboden wordt, hij laadt dan niet helemaal vol, maar alle beetjes helpen.

Dag 3

Je kunt vandaag lekker door de stad wandelen, of uitrusten van de reis. Misschien heeft je camping wel een zwembad waar je aan kunt liggen. Er zijn ook verschillende meertjes in de buurt om in te zwemmen! 

Dag 4

Als je nog geen genoeg hebt van Milaan kun je natuurlijk nog een dagje door de stad lopen. Ga naar de imposante kathedraal of bezoek een van de velen kunstgalerijen. 

Onze roadtrip gaat vandaag verder richt het Gardameer. Je rijdt hier in ongeveer 2,5 uurtjes naartoe. Tussendoor hoef je niet op te laden wanneer je ’s ochtends met een volle accu weg rijdt. Een aanrader is om het fantastische uitzicht over het Gardameer te bekijken vanaf de Monte Baldo. Je kunt naar de top met een kabelbaan. 

Dag 5

Blijf nog een dagje in de buurt van het Gardameer, er is hier genoeg te doen!

Dag 8

Op 1,5 uur rijden van Pisa ligt Florence. Dit is een fantastische stad om doorheen te wandelen, maar je vindt hier ook prachtige natuur in de omgeving. 

Dag 9

Neem vandaag nog lekker de tijd om te relaxen in Florence. Ga opzoek naar wijngaarden in de buurt of blijf een dagje op de camping. 

Dag 10

Vandaag ga je richting Umbrië. Hier rij je vanaf Florence in ruim 2 uur naartoe. Umbrië wordt gezien als het groene hart van Italië en wordt omringd door olijfgaarden. Ook in de stad zelf is een mooi historisch centrum te zien. Meer zin om te zwemmen? Bezoek dan de Lago Trimenso.

Dag 11

Ruim 2 uurtjes rijden en je staat midden in Rome. Deze stad kan natuurlijk echt niet ontbreken in een rondreis door Italië. De historie en cultuur druipt van deze stad af! 

Dag 12

Nog maar een dagje Rome doen?

Dag 13

Vanuit Rome ga je verder naar het zuiden. Mocht je gek zijn op steden kun je stoppen bij Napels, maar wij raden je aan om door te rijden naar Amalfi Coast. Hier kun je heerlijk aan het strand liggen!

Dag 14

Vandaag ga je naar de andere kant van Italië! Puglia is daar de eerste stop. Het is 4,5 uur rijden dus zorg dat je accu vol is bij vertrek, en laad tussendoor nog een keer de camper op. In dit gedeelte van Italië zijn er iets minder oplaadpunten. Bekijk de Chargemap app en plan je reis. Eenmaal in Puglia kun je je ogen de kost geven. Je vindt hier een prachtige blauwe zee met mooie rotsen langs de kustlijn. 

Dag 17

Ben je moe van de reis en heb je tijd genoeg? Blijf nog een dagje in Numana. Heb je wel zin om ruim een uur in de auto te zitten? Ga dan naar Monte San Bartolo. De natuur in dit kustplaatsje is groen en ongerept. Je komt hier echt voor je rust. Als je geen zin hebt in rust kun je beter naar partyoord Rimini doorrijden dat iets ten noorden ligt van Monte San Bartolo.

Dag 18

Nog zo’n stad die niet mag ontbreken aan een rondreis door Italië is natuurlijk Venetië. Venetië ligt op ruim 3 uur rijden vanaf Monte San Bartolo. Tussendoor zal je een keertje moeten opladen. Gebruik de Chargemap app om een goed oplaadpunt te vinden.

Dag 19

Spendeer deze dag nog lekker in Venetië, of ga naar Burano. Dit is een eilandje in de buurt van Venetië en absoluut de moeite waard.

Dag 20

Heb je nog tijd en wil je graag een ruig stukje Dolomieten zien onderweg naar huis? Rij dan in 3,5 uur naar Val Gardena. Geen tijd meer? Dan is dit de eerste dag om ongeveer 500 tot 600 km richting huis te rijden..

Dag 21

Dit wordt een dagje in de auto als je vakantie er al echt op zit. Vanuit Val Gardena rij je in 11,5 uur naar Utrecht via Oostenrijk en Duitsland. Dit zal je in 2 dagen moeten doen en hou goed je accu in de gaten. Beiden dagen zul je tussendoor een keer moeten opladen langs de snelweg. 

Vanuit Venetië naar Utrecht rijden? De beste route is dan via Milaan, en door Zwitserland en Duitsland. Plan je reis met de chargemap app ernaast. Geen zorgen, langs de snelweg zijn er oplaadpunten zat! 

Ga jij ook duurzaam op reis?
Let’s LEAVV!