Meteen naar de inhoud

Kroatië & Slovenië

Adviesroutes voor een zorgeloze e-roadtrip in Europa!

Dag 1

Vertrek vanuit Utrecht richting Frankfurt, hier zal je eerste overnachting zijn. Mocht je zelf graag langer onderweg willen zijn, kun je sneller richting Slovenië. Wij raden je aan om het op je gemak te doen. Frankfurt is 4 uur en 20 minuten rijden, dus je zult in de buurt van Keulen een keer moeten opladen.

Dag 3

Vandaag rij je door Oostenrijk naar Slovenië. De eerste stop is Bled. Je doet hier een kleine 4 uur over, en we raden je aan om vlak voor de Sloveense grens nog even op te laden. In Bled zelf zijn een aantal oplaadpunten, maar in die omgeving zijn er iets minder.

Dag 4

Wanneer je van wandelen door de bergen houdt raden we je aan om naar Triglav National Park te gaan. Vanaf Bled kun je in een klein half uurtje naar Bohinj rijden. Hier vind je een prachtig meer om omheen te wandelen. Een andere tip voor een mooie wandeltocht is de trail van Stara Fuzina naar Mostnica Gorge en Voje Valley. Deze wandeling brengt je door bossen, en door valleien met hoge bergtoppen om je heen.

Dag 5

Op ruim een half uur rijden van Bled ligt het dorpje Kranjska Gora. Dit is geweldig uitgangspunt om het National Park te verkennen, aangezien het een startpunt is voor wel 100 wandelroutes. Zowel voor beginners als gevorderden is hier keuze zat.

Dag 8

Vandaag ga je de grens over naar Kroatië. De eerste stop is de omgeving van Rijeka. Je kunt naar het Ucka National Park als je graag meer bergen wil zien. Als je wel zin hebt om eindelijk aan het strand te kunnen liggen is dit ook een goed moment. 

Dag 9

Blijf nog even in de buurt van Rijeka. Bekijk het stadje, of geniet van het mooie weer en de heerlijke stranden. 

Dag 10

Je kunt vandaag in 2 uurtjes naar de beroemde Plitvice meren gaan kijken. Zoek een goed moment uit want je zult niet de enige zijn die dit National Park bezoekt. 

Dag 11

Terug naar de kust! In ruim 1,5 uur rij je naar Zadar. Een fijn kustplaatsje om lekker door heen te wandelen, wat te eten aan het water, of gewoon te relaxen op het strand.

Dag 12

Blijf vandaag nog even in de buurt van Zadar. Je zou een dag excursie kunnen doen naar National Park Kornati. Dit park ligt op een eiland langs de kust bij Zadar en je er is prachtig blauw water, fantastische stranden en rotsachtige natuur.

Dag 13

Vanaf Zadar rij je in een uurtje naar National Park Krka. Als je Plitvice mooi vond, dan gaat dit ook weer een succes zijn. Bekijk de vele watervallen, wandel door de natuur en neem een frisse duik tussendoor.

Dag 14

Besteed je dag in Sibenik. Dit ligt op 20 minuutjes rijden van Krka en is ook een heerlijk kustplaatsje met veel historie en cultuur. Het wordt omringd door 4 forten.

Dag 17

Het is tijd om langzaamaan weer richting huis te gaan rijden. Omdat Kroatië nog niet zo heel veel oplaadpunten heeft raden we je aan om eerst in Zadar een tussenstop te maken, je rijdt hier in 1,5 uur naartoe.

Dag 18

Vandaag ga je naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Tussendoor kun je ter hoogte van Brinje langs de A1 opladen. 

Dag 19

Wanneer je nog tijd hebt kun je vandaag een dagje in Zagreb blijven, maar onze route gaat richting huis. Rij met de camper in ruim 4,5 uur naar Salzburg in Oostenrijk. Ook dit is een leuke stad om nog even in rond te lopen. Salzburg staat in het teken van Mozart, The Sound of Music en natuurlijk heerlijke Oostenrijkse gerechten. Onderweg hiernaartoe zal je 1 keer moeten opladen. Langs de A10 in Oostenrijk kom je geregeld oplaadpunten tegen. Check regelmatig de accu en gebruik de chargemap app om een goed oplaadpunt te vinden.

Dag 20

Ook vandaag geldt weer, heb je tijd, blijf dan nog lekker een dagje in Salzburg. Onze route gaat helaas wel verder richting huis. Met 4,5 uur rijden ben je in de buurt van Würzburg. Onderweg moet je weer een keertje opladen, maar in Duitsland is dit echt geen probleem meer. 

Dag 21

Het is nog maar 5 uur en 15 minuten rijden naar Utrecht. Dit is dus heel goed te doen in 1 dag. Je zult waarschijnlijk 2 keer moeten opladen vandaag. Als je niet zo’n haast hebt is het natuurlijk leuk om onderweg nog even te stoppen bij een leuke Duitse stad. Denk bijvoorbeeld aan Keulen, Bonn of Düsseldorf.

Ga jij ook duurzaam op reis?
Let’s LEAVV!