Meteen naar de inhoud

Impact op het klimaat

Verklein jouw voetafdruk door elektrisch te rijden tijdens je vakantie!

Met LEAVV willen we graag bereiken dat mensen kunnen genieten van een mooie roadtrip vakantie door Europa, zonder dat de wereld daar al te erg mee wordt belast. We kunnen ons goed voorstellen dat je je afvraagt hoeveel verschil je nou daadwerkelijk maakt. Op deze pagina lees je hier meer over!

Campervloot
6
🌱
  • elektrische campers
Aantal e-kilometers gereden
136.000
KM
  • tot juli 2022
Co2 uitstoot bespaard
60.000 KG
  • sinds mei 2021
Dit staat gelijk aan het planten van
2.268
bomen
  • ter compensatie voor uitstoot van Co2

CO2 uitstoot

Om te beginnen is het nog niet zo dat je met elektrisch rijden helemaal geen CO2 uitstoot. Dit is iets wat autodealers wel zeggen, omdat het in theorie zeker mogelijk is. Namelijk, wanneer alle energie die je voor het voertuig gebruikt is opgewekt door zonnepanelen en windturbines, dan stoot de auto inderdaad geen CO2 uit. Helaas is het zo dat veel energie op dit moment nog wordt opgewekt in kolen- en gascentrales. Bij deze manier van opwekken is er nog wel sprake van CO2 uitstoot. Uiteraard is dit al wel stukken minder dan bij diesel en benzine. In 2050 moet alle energie 100% groen zijn, dus er wordt al hard gewerkt om alle energie zo duurzaam mogelijk op te wekken.

Welk verschil maak je met je eigen vakantie? Stel je zou een middel/grote auto benzine of diesel auto nemen, en je rijdt 2000 km, dan stoot je ongeveer 600 kilo CO2 uit. Wanneer je een camperbus neemt die niet elektrisch rijdt stoot je zelfs ruim 1000 kilo CO2 uit. Met onze campers is dit slechts 120 kilo.

Bij een gemiddelde van 15.000 km per jaar, stoot een normale camperbus ruim 7,5 duizend kilo uit, en onze campers slechts 900 kilo. Het verschil is dus 6,6 duizend kilo aan CO2 dat minder uitgestoten wordt per bus per jaar. Dit staat gelijk aan 252 bomen die geplant zouden moeten worden om al die CO2 te absorberen.

Wij werken er hard aan om zoveel mogelijk bekendheid te krijgen en op deze manier zoveel mogelijk mensen groen op vakantie te kunnen laten gaan. Wanneer wij 15 camperbusjes kunnen laten rijden, scheelt dat bijna een ton aan CO2. Dat zijn 3360 bomen!